За проблем при депозирането чрез банкомат на банкноти от 50 лева сигнализираха

...
За проблем при депозирането чрез банкомат на банкноти от 50 лева сигнализираха
Коментари Харесай

Ако имате банкноти от 50 лева с емисия 2006 г. - имате проблем

За проблем при депозирането посредством банкомат на банкноти от 50 лв. алармираха читатели . Те споделят, че при опит да подават банкнота с този номинал в банкомат, устройството не я приема. 

Проверка сподели, че това не се случва при банкомат на съответна банка, а е всеобща процедура в последните дни. Запитани, банки споделят, че по рекомендация на Българска народна банка банкоматите им не трябва да одобряват банкноти от 50 лв. с емисия 2006 година Последните няколко дни устройствата не са приемали никакви банкноти от 50 лв., до момента в който настроят системите си.

Сега към този момент хората ще може да подават купюри от 50 лв. единствено с излъчвания 1999г. и 2019 година, само че не и тези от 2006 г. Ако имате банкноти от 50 лв. с емисия 2006 година, може да ги депозирате по сметка само на каса в някоя банка.

Проблемът може да е в настройките на техническото средство поради взрива на подправени петдесетолевки. Наскоро стана ясно, че банкнотата от 50 лв. към този момент е най-често фалшифицираната. От общо 253 неистинен банкноти, хванати от Българска народна банка за 3 месеца, 200 са с номинал 50 лв., демонстрират данните на банката.

Това обаче е съмнение. bTV чака формален отговор от Българска народна банка каква е повода за казуса към банкнотата
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР